Random Things In A few Days

Assalamualaikum. Jyeah, lately memang aku jarang update. Masalah ke-tiadaan idea dan sedikit busy melanda diri aku yang memang comel ni. Haha dua tiga hari ni aku selalu keluar bandar but not with friends lah kan, pergi dengan mama baba aku lah. Dorang nak beli barang-barang umrah and aku WAJIB ikut sebab dorang nak aku yang pilihkan. Hee how sweet my parent, lebiu :)

And kelmarin (Selasa) mama baba ajak aku teman dorang lagi pergi beli barang. And and aku ambil kesempatan tu untuk jumpa Encik PLKN kejap sebab aku nak tolong dia apply maktab dengan SPA. Tapi kan tapi kan, dah lah datang lambat then masa nak apply tu, lupa tu lah lupa ni lah. Nak mengamuk aku rasa, haha tapi sabar jelaa kan. Dah lah dalam CC tu kami berdua je bising, hahaha malu wok.

Dah settle apa semua tu, dia kena pergi kerja. So aku lepak jelaaa sorang-sorang dalam CC tu, kisah pulak aku kan? Haha. Erk before that dia ada bukak account FB dia and masa dia blah tu dia tak offline pun so aku skodeng la apa yang patut. And then, apa yang aku dapat ialah SAKIT HATI but chill ah, takde guna ah aku nak terasa dengan mamat ni. Memang tak akan bagi respon punyaaa.

Then aku call baba and baba amik aku kat CC, nasib baik mama baba tak kisah aku jumpa Encik PLKN tu. Hee thanks baba! Rupanya dorang tak beli apa pun lagi, nak jugak aku yang pilih barang. Hee kesian. Lepastu aku terus suruh baba pergi The Store sebab kesian lah kan, dorang lama tunggu aku jumpa Encik PLKN tu. Nasib baik barang-barang yang nak dibeli tu ada kat The Store and mama baba puas hati dengan pilihan aku.

Dah siap semua tu, baba ajak pergi kedai phone. Aku pelik lah kan, rupanya mama nak beli hadiah untuk aku atas result SPM aku yang tak berapa nak gah sangat tu, heee but no worries. Aku masih bangga dengan result aku, kau hado?? pilih punya pilih, aku amik SAMSUNG GALAXY MINI :) Aku ingat nak amik BB ke apa kan, haha demand doe aku. Tapi sebab aku dapat 4A je so aku pilih jelaa phone yang berharga 4ratus sahaja :) BB tu lain tahun la aku beli even zaman tu orang tak guna BB dah, kisah pulak aku kan? Janji aku pernah guna. So now galaxy mini dah jadi hak milik aku . Thanks mama! Muah muah, hihi.  But baba still tak decide nak bagi aku apa. Baba asyik dok tanya aku nak apa, hee aku dok kisah pung. Bagi jelaa apa apa pun.

So itul jelaa aktiviti aku, haha. Aku sayang parent aku, sangat mendalam dan aku tak tipu. Hmm malam ni baba dengan mama bertolak ke KLIA. Aku akan follow dorang pagi esok dengan cousin. Haih sayunya hati rasa. Dua minggu aku kena hidup berdikari. InsyaALLAH boleh :) Chaiyok chaiyok. Assalamualaikum.

No comments: